Брутната минимална работна заплата за страната за следващата календарна година 

...
Брутната минимална работна заплата за страната за следващата календарна година 
Коментари Харесай

Социалната комисия на второ четене: Минималната работна заплата става брутна

Брутната минимална работна заплата за страната за идната календарна година  да се дефинира до 1 септември на настоящата година в размер на 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за миналата година. Това взеха решение депутатите от Комисията по труда, обществената и демографската политика. Те гласоподаваха на второ четене предлагането за промени в Кодекса на труда  на Деница Сачева и група депутати от ГЕРБ-СДС, с което " минимална работна заплата " се заменя с " брутна работна заплата ".

На първо четене в пленарна зала депутатите взеха решение размерът на минималната работна заплата за идната календарна година да се дефинира до 31 октомври на актуалната година и в размер не по-малък от 50 на 100 от брутната междинна заплата за страната за интервала от 12 месеца.  Вносител на законопроекта за изменение на Кодекса на труда са депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “, напомня Българска телеграфна агенция. 

Срещу прибавянето на определението " брутна минимална работна заплата " в отрасловата комисия гласоподаваха депутатите от " Българска социалистическа партия за България ".  Според депутата от " Българска социалистическа партия за България " и някогашен обществен министър Георги Гьоков на процедура с признатото предложение се неодобрява определянето на съответна минимална работна заплата за 2023 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР